level5hout2

Home/level5hout2

Wees creatief

Verzin een spelopdracht voor je medespeler om uit te voeren. Zoek op deze website voor inspiratie: timetoturn.nl.
Vraag ook om een bewijsje dat je medespeler het heeft gedaan.

Gemaksmiddelen

In ons leven verzinnen we van alles om onrust en irritatie te vermijden. We hebben daar oplossingen voor verzonnen: gemaksmiddelen.
Spelopdracht: Omschrijf alle gemakken die je in je leven hebt. Dank God voor die gemakken, en vraag welke gemakken je op mag geven.
-> Mail je medespeler welk gemak je een week lang niet gaat gebruiken.
Laat bijvoorbeeld je smartphone thuis, gebruik geen magnetron, koop niet bij de supermarkt, kijk een dagje geen tv of gebruik een dag niet je auto. Gebruik eens oploskoffie in plaats van senseokoffie, ruil je waterkoker in voor een fluitketel, koop geen voorverpakt voedsel, maar koop eens vers op de markt.

Hoop

Welk onrecht geeft je een gevoel van onmacht? Lukt het om dwaas en koppig te blijven, ook al kun je het probleem niet oplossen? Wat betekent ‘hoop’ voor jou bij de onmacht?
-> Mail je medespeler een mooie quote of Bijbeltekst die jou hoop geeft en omschrijf hoe de tekst je helpt om in beweging te blijven tegen onrecht.

 

Millenniumdoelen moet je voelen

Zoek de millenniumdoelstellingen op en vertaal ze naar de dagelijkse praktijk. Voel bijvoorbeeld eens hoe het is om een week geen schoon drinkwater te hebben. Tap een emmer water aan het begin van de week en leef je uit. Of leef een week op het minimumloon van 1 dollar per dag.

-> Mail je medespeler wat je hebt gekozen en hoe deze ervaring je dichterbij de rest van de wereld heeft gebracht.