level6hout3

Home/level6hout3

In hun schoenen

Hier een ervaringsverhaal:

Even voor alle duidelijkheid (ik ben niet van Marrokaanse afkomst). Ik ben gewoon een blanke Nederlands sproetenkop. Ik heb wel veel met de Marrokaanse mensen te maken en veel interesse in de Marokkaanse cultuur.

Zal even vertellen wat ik vrijdag heb gedaan. Ik kreeg een E-mail van een vriendin, die verwees naar het initiatief  ‘inhunschoenen’. Daar werd ik erg blij van. I.v.m. alle ellende die er de laatste tijd in Nederland gaande is, moskeeen, scholen en kerken verbranden. Is het idee opgepakt om iets aan de samenleving te doen en wat is een leuker idee dan met voor de Nederlanders een belangrijk feest St. Klaas iets te doen. Het plan was geboren om tijdens de gebeden in de moskee een leuke verassing in de schoenen te doen. Dat vond ik een super idee en deed daar aan mee. Ik ben donderdag naar de Imam van de moskee in de wijk Overvecht gegaan in Utrecht en heb het aan hem voorgelegd (met Tolk). Hij vond het een geweldig leuk idee! Hij stelde voor om tijdens het gebed van 16.33 uur de verassing in schoenen te doen. Hij liet mij de ruimte zien waar de schoenen staan en gaf uitleg dat er ook (reserve) schoenen staan die niet gevuld moeten worden. Ik had een leuk kaartje erbij gemaakt met de tekst:

‘Sinterklaas Feest Er is geen feest zo Hollands als Sinterklaas en daarom is deze vrijdag bij uitstek geschikt om jullie, onze Islamitische medelanders, te betrekken bij de Nederlandse cultuur. We hopen dat wij jullie, op de deurmat van de plek die voor de Islamitische cultuur zo belangrijk is, blij kunnen verrassen. Met Sinterklaas hoort het in Nederland namelijk gezellig te zijn. En daarom, namens jullie buren al vast een heel fijn sinterklaasfeest toegewenst. Juist nu! Sint Nicolaas’

Ik had 140 pakjes gemaakt en aan het briefje bevestigd. Jullie geloven het niet, er waren precies 140 paar schoenen. We hielden niet 1 pakje over en zijn niet 1 schoen vergeten! Dat kan toch geen toeval zijn? Hoop dat er onder jullie mensen zijn die van deze aktie ook gehoord hebben. Een fijne dag gewenst! Al iets in de schoen gehad?

Hier een document van Stichting Wonder.nl die een dergelijke aktie heeft georganiseerd samen met wereldgift.nl:

St. Nicolaas in de moskee

Lees hier hun verslag